Een succesvolle website

Tegenwoordig is voor veel ondernemingen de ‘online vindbaarheid’ en een ‘succesvolle website’ een must. Wij van Vliegende Varkens willen daar graag een handje bij helpen; we kunnen je ondersteunen met een optimaal ontwerp en stevige fundatie. Daarnaast delen we ook graag onze kennis & ervaring. We willen je vast een duwtje in de goede richting geven met de volgende tips:

1. Hoe vergroot je je naamsbekendheid?
Als ondernemer ben je druk met ondernemen. Daardoor wordt soms het belangrijkste vergeten: hoe onderscheid je je ten opzichte van de concurrent? En hoe zorg je ervoor dat je interessant bent en blijft bij (potentiële) klanten? Onze tip: verplaats jezelf in de klant. Leg de focus op je gebruikers / de klanten die je wilt benaderen. Leef je in en maak het interessant voor de bezoeker; vakjargon en je navigatie inrichten zoals je organisatiestructuur, is dan vaak net een stap te ver. Mensen willen begrijpelijke taal en overzicht. Zorg ervoor dat je weet waarom mensen naar je website komen en geef een antwoord op die vraag of behoefte. 
 
2. Hoe vergroot je de online zichtbaarheid / vindbaarheid van je bedrijf?
Je hebt een website, een prima visitekaartje van je bedrijf. Maar ben je ook zichtbaar voor je doelgroep? Waar bevinden mijn potentiële klanten zich online? Hoe zoeken mensen naar mijn producten/diensten? Hoe kan ik ze hier bereiken en hoe doe ik dit op de slimste manier? Onze tip: zorg voor goede content: dé voorwaarde voor goede Search Engine Optimalisation (zoekmachine-optimalisatie). Goede content, zowel teksten als afbeeldingen & film, is essentieel voor het succes van een website. Bespaar niet op je copywriters en zorg dat teksten goed leesbaar, correct, duidelijk, interessant en goed gestructureerd zijn. Door SEO-vriendelijke teksten te schrijven kun je gratis veel bezoekers op je site krijgen; je wordt namelijk hoger genoteerd in de Google-zoekresultaten. Het is een hele kunst om al die zaken in een tekst voor elkaar te krijgen en dat wordt vaak onderschat. Maar als dit goed wordt verwerkt, heb je ook het meeste kans van slagen. 
 
3. Hoe kan ik meer klanten werven?
Is je website wel gebruiksvriendelijk en doelgericht? Weet de klant alle benodigde informatie te vinden? Waar liggen eventuele drempels en hoe kan je deze slechten? Onze tip: optimaliseer je website zowel in content als voor verschillende browsers en apparaten. Een website moet werken in alle veelvoorkomende browsers (zoals Chrome, Firefox & Safari) en op alle veelvoorkomende apparaten (zoals computer, laptop, tablet & smartphone). Als je website niet goed werkt op bijvoorbeeld een smartphone of in Chrome ben je al snel 10% van je bezoekers kwijt.

Met deze handvatten en de nodige tijd en energie zijn wij ervan overtuigd dat je een succesvolle website op kunt zetten. Daarnaast bieden wij je graag de nodige ondersteuning, niet alleen op het gebied van ontwerp maar ook bij vragen over functionaliteit en vindbaarheid. Neem contact met ons op of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek en wie weet, kunnen wij samenwerken aan jouw succesvolle website!