Blog

Schijn en schaduw

Een piano of een vliegtuig? Of toch gewoon een rasp? Fantasie maakt alles leuker. Het levende bewijs van die stelling is het werk van filmmaker Vincent Bal. Van toevallige schaduwen maakt hij kleine leuke verhaaltjes.

Waarom rond?

Wij hebben al eerder berichten gewijd aan het creatief in kaart brengen van onze aarde. Nu hebben we nog een leuke aanvulling: de ‘Dymaxion Globe’. Deze globe is niet rond maar een geometrische veelhoek die is opgebouwd uit driehoeken. Door deze aanpak worden de oppervlaktes in de juiste verhouding weergegeven zonder de vervorming die je anders zou krijgen door een rond object.

Actief water

Het merk Gatorade heeft flink uitgepakt met hun nieuwe commercial ‘Water Made Active’. Wij vinden het concept supergaaf en erg inspirerend. Bekijk de commercial!

Animetro

De fotoserie ‘Animetro’ van fotograaf / kunstenaar Thomas Subtil toont op denkbeeldige (en vooral grappige) wijze de samensmelting tussen onze wereld en die van het dierenrijk.

Een succesvolle website

Tegenwoordig is voor veel ondernemingen de ‘online vindbaarheid’ en een ‘succesvolle website’ een must. Wij van Vliegende Varkens willen daar graag een handje bij helpen; we kunnen je ondersteunen met een optimaal ontwerp en stevige fundatie. Daarnaast delen we ook graag onze kennis & ervaring. We willen je vast een duwtje in de goede richting geven met de volgende tips …

In kaart gebracht

Dat je veel met landkaarten kunt doen hebben we al laten zien in het bericht ‘Landkaarten 2.0’. Kunstenaar Ed Fairburn doet daar nog een schepje bovenop en creëert de meest waanzinnige portretten aan de hand van geografische plattegronden. Hij maakt gebruik van het ‘grid’ dat wordt gevormd door o.a. stadsdelen, gebergten, weilanden, bossen, vlaktes en zelfs sterrenstelsels. Een lust voor het oog!

Landkaarten 2.0

Vouwen, lijmen en knippen; niet het eerste waar je aan denkt bij een landkaart. Maar dat het een verrassende uitwerking heeft is een ding dat zeker is!

Geslaagde kerstcommercial

Een video uitleggen is niet leuk, dus je moet de reclame echt even zelf gaan kijken. Hij gaat behoorlijk viral op social media, het is dan ook een erg geslaagde video! Deze kerstcommercial verdient een staande ovatie! Bekijk de video hier!

Urban exploring

Al tig jaar is vliegend varken Iris gek op ‘urban exploring’, blijkt het inmiddels een enorme trend te zijn! Staaltjes van ultiem verval; tegelijk prachtig als dood- en doodzonde.

Levendig stilleven

Deze artiest weet met haar clip een draai te geven aan de term ‘stilleven’. Bewonder hoe de beroemde werken van meesters als Vincent van Gogh, Dali, Escher en Johannes Vermeer transformeren in levende scenarios. Bekijk het filmpje.

De rechtlegger

Ze noemen hem ook wel de grote ordenaar, alsmede de systeemgeneraal, Wim Crouwel, de man die Nederland en het Nederlandse bedrijfsleven heeft vormgegeven de aflopen vijftig jaar. Postzegels, telefoonboeken, logo’s, briefpapierontwerpen, boeken en jaarverslagen, ze zijn dan wel niet door Crouwel als zodanig gesigneerd, maar ze zijn volkomen herkenbaar naar zijn hand gezet. Net als zijn werk voor het Van Abbemuseum en het Stedelijk Museum. ‘Mijn werk is niet onopgemerkt gebleven’, vindt hij dan ook.

Portret van papier

Bij Vliegende Varkens raken we gefascineerd door ambacht. Werken met je handen en tot zeer interessante resultaten komen, hier en daar wellicht een klein foutje of afwijking maar dit heeft juist z’n charmes. Een leuk voorbeeld van ambacht in de creatieve sector zijn dit soort portretten van papier; tijdrovend maar o zo mooi!

Visuele recepten

Deze smakelijke (en vooral visueel aantrekkelijke) weergave van ingrediënten zijn een lust voor het oog!

Kiddie arts

Ooit eens tekeningen teruggekeken uit je peuter-/kleutertijd? Dan is je vast opgevallen dat veel van deze krabbels niet geheel het perspectief tonen van de realiteit maar eerder fantasie. Kunstenaar Telmo Piper heeft zijn peutertekeningen nieuw leven in geblazen met als resultaat een speelse collectie aan dieren die net een beetje afwijken van de realiteit. Leuk!

LYFE: zwevende planten

Een vaas die kan zweven? Het bestaat! De pot ‘Lyfe’ bestaat uit twee elementen: een eiken platform en een witte geometrische pot. De magneten in beide elementen zorgen ervoor dat de pot blijft zweven! Benieuwd? Bekijk hier het filmpje.

Happiness by design

Grafisch ontwerper Stefan Sagmeister neemt het TED publiek mee op een visuele reis door momenten uit zijn leven die hem gelukkig maakten. De meeste momenten komen voort uit goed doordachte ontwerpen in combinatie met zijn ‘ideale’ werkwijze. Bekijk zijn presentatie en laat je inspireren!

Het eerste vliegende varken

Laat ons je meenemen naar het Engeland van 1909. Zie een Downton Abbey achtige setting voor je. Engelse degelijkheid, kopjes thee… Je kent het wel. Ene J.T.C. Moore-Brabazon had een vliegmachine op de kop getikt. Zijn persoonlijke missie? Aantonen dat varkens daadwerkelijk kunnen vliegen. Bacon, het varkentje werd in een rietenmandje getild en daar ging hij. Met een “I am the first pig to fly” pamflet, flapperend in de wind, bevestigd aan zijn mandje. Zo werd Bacon het eerste Vliegende Varken en toonde J.T.C. Moore-Brabazon als eerste aan dat varkens daadwerkelijk kunnen vliegen. En dat hij gelijk heeft weten wij anno 2016 natuurlijk als de beste …

Mysterieuze mannetjes

Wij houden wel van een beetje ‘street art’. Veelal zijn het inspirerende en verrassende initiatieven. En soms zijn ze een beetje op het randje. Wat denk je van de verkeersborden in de Vlaamse gemeente Aalst. Wie achter de toevoegingen zit is niet bekend. De kans dat de kunstenaar zich gaat melden is minimaal, er wacht hem namelijk een boete. Het stadsbestuur ziet het aanpassen van de borden als beschadiging van publiek domein. Volgens ons valt het allemaal wel mee. Dit is toch gewoon geniaal en een enorme uiting van verbeeldingskracht en fantasie?

Maak indruk met je bedrijfslogo

Vaak is je logo en je huisstijl het eerste wat je potentiële klant van je ziet. Daarom is een goed overwogen logo zo belangrijk. Ieder bedrijf heeft een logo nodig, maar lang niet elk bedrijf besteedt evenveel aandacht aan een goed overwogen beeld. Het logo bepaald de uitstraling van je bedrijf. Het laat zien of je een hele zakelijke insteek hebt of dat je juist los en fris bent. Als jouw logo niet uitstraalt wat de klant zoekt of verwacht dan is de kans groot dat je klanten misloopt.

Gestoord of genie?

De wereld zit vol wonderlijke verhalen. En we laten ons graag verwonderen. Zo is er het verhaal van Gustav Mesmer. Geobsedeerd door vliegmachines, gedreven door creativiteit en met een behoorlijk turbulent leven.

De nieuwe Chanel winkel

In de befaamde P.C. in Amsterdam is onlangs de nieuwe Chanel winkel geopend. En gezien onze liefde voor mooie architectuur willen we je graag verbazen en inspireren met dit gewaagde ontwerp. De gehele gevel van het pand is opgebouwd uit glas. Tot de bakstenen aan toe. Het ontwerp van architect Winy Maas combineert authenticiteit met een spectaculaire innovatie. Hierdoor is een zeer spannend ontwerp ontstaan. Een echte eyecatcher.

Behangrijk, unieke wanddecoratie

Naast ons reclamebureau heeft Vliegende Varkens nog een uniek label. Met Behangrijk verzorgen wij unieke wanddecoratie. Inspirerende designs waarmee je in een handomdraai een opvallende wanddecoratie in huis haalt. Een echt kunstwerk voor aan je muur!

Online marketing, begin bij de basis

Waar ben je tegenwoordig nog zonder online aanwezigheid? Nergens. Of beter: nergens te vinden. Wij realiseren online communicatie en marketing. Zonder een stevige online aanwezigheid val je weg ten opzichte van je concurrent. En met al die snel veranderende technieken en spelregels is online marketing een heuvelachtig landschap. Te laat inhaken betekend achterstand, je concurrent wil je immers mijlenver achter je houden. Ook online.